EUROLIBERALI U OSIJEKU

Političari moraju polagati račun građanima

02.10.2010 u 18:36

Bionic
Reading

Komentirajući hapšenje Mladena Barišića, bivšeg glavnog blagajnika HDZ-a i ravnatelja Carine, predsjednica HNS-a Vesna Pusić danas u Osijeku zapitala se kakva je sada sudbina njegovih bivših suradnika

'Do kada na vlasti mogu biti oni čiji su ljudi do jučer radili takve stvari?' postavila je pitanje Pusić. Pozdravila je najnovija policijska hapšenja istaknutih javnih osoba godinama povezivanih s kriminalom, ali i dodala da očekuje 'konkretne mjere'.

U Osijeku se ovog vikenda održava konferencija Mreže liberalnih stranaka jugoistočne Europe (LIBSEEN), kojom Pusić predsjeda, a danas su 19 predstavnika liberalnih stranaka iz 11 zemalja regije potpisali Osječku deklaraciju. Tema konferencije je gospodarska kriza i izlazak iz recesije, a deklaracija poziva na veću odgovornost vlasti.

Pusić je istaknula da političari u našoj regiji vrlo često misle da nakon dolaska na vlast mogu raditi što hoće. 'Osječka deklaracija', kaže Pusić, 'govori o dobivenom povjerenju nakon čega političari moraju polagati račun i odgovornost javnosti.'

Osim što se raspravlja o ekonomskoj krizi u jugoistočnoj Europi, na konferenciji se razgovaralo i o ljudskim i građanskim pravima. U Osijeku je, inače, sjedište mreže LIBSEEN.