Hrvatska KORNATSKA TRAGEDIJA

Slavici će se ipak suditi u Šibeniku

Županijski sud u Šibeniku mjerodavan je za suđenje protiv bivšeg županijskog vatrogasnog zapovjednika Dražena Slavice optuženog da je počinio kazneno djelo protiv opće sigurnosti u akciji gašenja požara na otoku Kornatu 30. kolovoza 2007. kada je život izgubilo 12 vatrogasaca

To je odluka Vrhovnog suda Republike Hrvatske, a medijima ju je danas potvrdio glasnogovornik šibenskog Županijskog suda Branko Ivić koji je kao istražni sudac i vodio istragu o kornatskoj tragediji.

Sudac Ivić je kazao kako je tom odlukom Vrhovni sud Republike Hrvatske odbio žalbeni prijedlog za prenošenje mjesta nadležnosti iz Šibenika u neki drugi grad, a koji je Slavičin odvjetnik Čedo Prodanović podnio sredinom prosinca prošle godine.

Prodanović je, naime, zatražio da se suđenje održi u drugom gradu zbog atmosfere pritiska i činjenice da su mnogi u Šibeniku pogođeni kornatskom tragedijom što bi moglo utjecati na suce i samo suđenje u slučaju optuženog Slavice.

U obrazloženju odluke Vrhovnog suda navodi se pak kako nema razloga da se sumnja u objektivnost sudaca te da će na njihovu neovisnost utjecati napisi u medijima ili mijenje javnosti. Također se navodi kako bi premještanje suđenja u neki drugi grad i pozivanje više od stotinu svjedoka samo nepotrebno povisilo troškove suđenja, kazao je Ivić.

Slavičin odvjetnik Čedo Prodanović danas nije mogao komentirati odluku Vrhovnog suda, a budući da ništa službeno nije dobio nije ni znao da je odluka donesena. Potvrdio je samo da je riječ o konačnoj odluci te da se na nju ne može žaliti.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još