Hrvatska SUSRET U ZAGREBU

Kosor s mađarskim predsjednikom

Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor sastala se u petak u Banskim dvorima s predsjednikom Republike Mađarske Palom Schmittom, priopćeno je iz hrvatske vlade

Premijerka Kosor i ovom je prigodom izvijestila mađarskog predsjednika o završetku pregovora kako bi Hrvatska postala 28 članica Europske unije. Kazala je da je optimistična kao i pri zadnjem susretu u Budimpešti te da vjeruje da će Hrvatska za vrijeme mađarskog predsjedanja potpisati pristupni ugovor.

Mađarski predsjednik Schmitt čestitao je na napretku koji je Hrvatska postigla na putu prema Europskoj uniji i dodao da možda nije lako završiti preostali posao, ali da je Hrvatska do sada ispunila sve obveze koje su bile na tom europskom putu.

Na sastanku se razgovaralo i o jačanju gospodarske suradnje između dvije zemlje te o suradnji u području energetike, nastavlja se u priopćenju.

Govoreći o radu vlade i borbi protiv gospodarske krize predsjednica vlade Kosor osvrnula se i na turizam kao iznimnu važnu gospodarsku granu i istaknula da u odnosu na prošlu godinu, kad je pao broj dolazaka mađarskih turista u Hrvatsku, u ovoj sezoni povećan je za 10 posto.

Mađarski predsjednik zahvalio je na odnosu prema mađarskoj nacionalnoj manjini u Hrvatskoj, a premijerka Kosor dodala je da se zauzima za ravnopravan tretman Hrvata koji žive u Mađarskoj i kazala kako su u tom području dostignuti visoki standardi između dvije zemlje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još