MUP I FIMI MEDIA

'Slučaj Kirin je test za policiju'

01.10.2010 u 13:36

Bionic
Reading

Ministarstvo unutarnjih poslova bilo je jedan od korisnika agencije Fimi media koja je pod istragom zbog optužbi da je od državnih tvrtki dobivala milijunske poslove namještenim javnim natječajima, potvrdio je ravnatelj policije Oliver Grbić

'To je veliki test za policiju i ja sam svjestan od prvog dana da moramo pokazati svoju vjerodostojnost', kazao je Grbić komentirajući medijsko pisanje da se u slučaju Fimi medije istražuje Ivicu Kirina, bivšeg ministra unutarnjih poslova, a sadašnjeg gradonačelnika Virovitice.

MUP je bio samo jedan od korisnika usluga Fimi medije i potpisani su određeni ugovori koji se odnose na sigurnost cestovnog prometa, kazao je Grbić.

Dodao je da je 'to kriminalističko istraživanje u završnoj fazi' i da 'vjeruje da će bivši ministar i svi oni koji su sudjelovali u pripremi potpisivanja takvih ugovora biti u prilici dati svoje objašnjenje'.

Na novinarsko pitanje znači li to da policija provodi istragu protiv sadašnjeg državnog tajnika Ivice Buconjića, Grbić je odgovorio da 'nije riječ o istrazi, nego o prikupljanju obavijesti te da su kriminalističkim istraživanjem obuhvaćena ukupno 22 javna poduzeća i ministarstva, a jedno od njih je i MUP'.

Dodao je i da će 'resorni ministar i tadašnji državni tajnik i sve stručne osobe koje su sudjelovale u pripremi ugovora biti u poziciji i prigodi da daju svoje viđenje situacije'.

Glasnogovornik ureda gradonačelnika Virovitice Robert Cenger kazao je Hini da danas nije moguće doći do gradonačelnika Kirina budući se nalazi u Zagrebu, a doznaje se da o tom slučaju danas ne namjerava davati izjave.