GUBE TLO POD NOGAMA

Vladu ne podupire čak 71 posto građana

30.09.2010 u 20:56

Bionic
Reading

Osim što istraživanje agencije Ipsos Puls pokazuje da bi, da su danas izbori, na njima pobijedio SDP, pokazuje i zabrinjavajući podatak: razina optimizma koja je zadnjih nekoliko mjeseci u silaznoj putanji u rujnu je dosegla najnižu razinu

Prema istraživanju koje je objavila Nova TV SDP bi da su danas izbori dobio 31,4 posto glasova, HDZ 26 posto, HNS 7,5 posto, HSP 5,3, HSU 5,3 te HSS sa 5,2 posto glasova. Sve ostale stranke zajedno dobivaju devet posto glasova.

Predsjednik Ivo Josipović i dalje je najpopularniji političar. O njemu pozitivno mišljenje ima 40 posto građana. Na drugom je mjestu Milanović sa 12 posto, a premijerka Jadranka Kosor treća s devet posto.

Hrvate najviše brine nezaposlenost, potom mito i korupcija te gospodarstvo. Čak 78 posto ispitanika smatra da zemlja ide u pogrešnom smjeru, a tek njih 14 posto vjeruje da nam ide dobro. To je najviša razina pesimizma iskazana na ispitivanjima u posljednjih godinu dana.

Vlada Jadranke Kosor također je zabilježila rekordno nisku podršku građana. Njezin rad ne odobrava čak 71 posto, a odobrava svega 19 posto ispitanika. Rad Vlade čak ne odobravaju ispitanici koji su se izjasnili kao HDZ-ovi simpatizeri.