BAČIĆ POTVRDIO

Barišić za sada neće biti isključen iz HDZ-a

30.09.2010 u 17:14

Bionic
Reading

Nakon što je bivši rizničar HDZ-a Mladen Barišić smijenjen s mjesta šefa Carine i državnog tajnika u Ministarstvu financija postavilo se i pitanje njegove sudbine u HDZ-u

'Mladen Barišić član je Hrvatske demokratske zajednice i ne obnaša nijednu dužnost u HDZ-u. Činjenica da je priveden i osumnjičen nije, prema statutu HDZ-a, razlog da bi se bilo kojeg člana brisalo iz stranke, jer bi time, između ostalog, prejudicirali njegovu krivnju. Nisam primijetio u hrvatskim medijima da je ijedan novinar postavljao takvo pitanje predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću ili glavnom tajniku SDP-a Igoru Dragovanu kada je saborski zastupnik Zoran Vinković optužen da je oštetio proračun. Isto tako nisam primijetio u medijima pitanja kada je, kao i Mladen Barišić, osumnjičen SDP-ov saborski zastupnik i koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić', rekao je novinarima u Saboru tajnik HDZ-a Branko Bačić.

Naime, SDP-ov Zoran Vinković optužen je da je 'muljanjem' s putnim troškovima oštetio proračun, a Mršića se sumnjičilo za 'mutnu' prodaju odmarališta.