Hrvatska PREVIŠE PITANJA

Šuker izgubio živce pred novinarima

Kad su ga novinari ministra financija Ivana Šukera ispred Banskih dvora nakon sjednice Vlade pitali o hapšenju Mladena Barišića te je li ikad slao unutarnju kontrolu u Carinu, lagano iziritiran im je samo kazao: 'Hoćete li pustiti institucije pravne države da rade svoj posao?'

Zajedno sa Šukerom nakon sjednice Vlade šutke je do automobila pored novinara prošao i ministar prometa Božidar Kalmeta, premda je on jutros novinarima Hine rekao da Vlada provodi politiku nulte tolerancije na korupciju odgovarajući na upit da komentira uhićenje bivšeg ravnatelja Carinske uprave Mladena Barišića.

'Politika Vlade je nulta tolerancija na korupciju i druge anomalije', istaknuo je Kalmeta tijekom posjeta Tvornici željezničkih vozila Gredelj.

Na pitanje kako procjenjuje vlastitu poziciju u Vladi nakon najava premijerke Jadranke Kosor o rekonstrukciji kabineta i je li s njom razgovarao nakon njezina povratka iz SAD-a, rekao je da se 'za svoju poziciju ne boji, a da s premijerkom kao član Vlade razgovara gotovo svaki dan'.

Zamoljen za komentar ocjena iz SDP-a po kojima je vrh HDZ-a kriminalna organizacija, rekao je da je 'riječ o glupostima i nebulozama koje najodlučnije odbacuje, a SDP-u je poručio da se pozabavi vlastitim redovima'.

BIŠKUPIĆEVA ČISTA SAVJEST


Ministar kulture Božo Biškupić nakon sjednice Vlade novinarima je na njihove upite kazao da 'nema nikakvih spoznaja o tajnim računima' kojima su, pišu pojedini mediji, raspolagali članovi HDZ-a i na koje je išao novac prikupljen od raznih poduzeća za tu stranku.

Istaknuo je i da 'ne vjeruje da ga je uhapšeni Barišić spominjao istražiteljima' te da misli kako je to 'spekulacija'.

'Uvjeren sam u to jer imam čistu savjest, što se nisam bavio nikakvim novčanim poslovima ni oko stranke ni oko ničega. Nemam što drugo izjaviti nego da je to insinuacija, kazao je Biškupić.

U slučaju da treba svjedočiti, kazao je da bi rekao isto što i sad govori novinarima.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još