RUKA RUKU MIJE

Tadić u Dodikovoj predizbornoj kampanji

30.09.2010 u 12:15

Bionic
Reading

Srbijanski predsjednik Boris Tadić otvoreno se uključio u izbornu kampanju u Bosni i Hercegovini i pružio potporu Stranci nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) koju vodi Milorad Dodik

Tadić, koji je i predsjednik Demokratske stranke u Srbiji (DS), u srijedu navečer se pojavio na predizbornom skupu SNSD-a u Doboju, objavljeno je na internetskoj stranici te stranke.

'Došao sam podržati svoje prijatelje Mileta (Milorada Dodika), Nebojšu (Radmanovića), Špiru (Nikolu Špirića) i sve ostale kandidate SNSD-a, kao i cijeli SNSD. Mi gradimo mostove, škole, mi gradimo jedinstvo i radimo na tome da građani Republike Srpske budu ravnopravni građani Srbije', izjavio je Tadić, kako je citiran na SNSD-ovoj internetskoj stranici.

Dodik je u svom istupu uzvratio riječima da on i njegovi glasači 'vole Srbiju i nastavit će navijati za nju'.

'Srbija je pokazala političku i socijalnu odgovornost prema Republici Srpskoj kupujući Telekom RS, a RS je Srbiji poklonila i poklanja ljubav', kazao je Dodik.

Na pojavljivanje predsjednika Srbije na predizbornom skupu u BiH reagirala je Stranka demokratske akcije (SDA).

'Dolaskom na miting (u Doboju) Tadić daje potporu Miloradu Dodiku, istom onom koji tvrdi da u Srebrenici nije počinjen genocid i koji stalno potencira odcjepljenje RS', stoji u reakciji SDA.