Hrvatska PAD BIVŠEG RIZNIČARA HDZ-A

Kosor niti riječi o Barišiću

  • Autor: M.Š./Hina
  • 29.9.2010 15:52:52
  • 29.9.2010 14:40:37

Potpredsjednik HDZ-a i Hrvatskog sabora Ivan Jarnjak danas je izjavio da ne želi spekulirati nanosi li uhićenje bivšeg HDZ-ovog rizničara Mladena Barišića štetu njegovoj stranci jer, kako je rekao, to ne smatra borbom protiv HDZ-a, nego protiv kriminala. S druge strane, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko odbio je komentirati Barišićevo uhićenje

'Ovo nije borba protiv HDZ-a, nego protiv kriminalnih djela i ta borba mora biti, bez obzira na korist ili štetu HDZ-a', izjavio je Jarnjak novinarima u Saboru.

Upitan je li, kao bivši glavni tajnik HDZ-a, imao kakvih saznanja o navodnim nezakonitostima u financiranju stranke, odgovorio je da bi, da je imao takve informacije, o tome sigurno javno i progovorio.

Jarnjak je naglasio da HDZ daje apsolutnu potporu državnim tijelima u borbi protiv korupcije i svih oblika kriminala.

Ravnatelja Carinske uprave i bivšeg rizničara HDZ-a Mladena Barišića USKOK tereti za udruživanje radi počinjenja kaznenih djela, protuzakonito posredovanje i poticanje na zlouporabe položaja i ovlasti u slučaju Fimi media, doznaje se od njegovog branitelja Ante Madunića. Madunić je kazao da je njegov branjenik uhićen jutros u 7 sati, nakon čega je policija pretražila njegov dom i ured u Carinskoj upravi u Humboldtovoj ulici.

Premijerka Jadranka Kosor, koja je danas u Vladi primila izaslanstvo MUP-a povodom Dana policije, niti jednom riječju nije željela komentirati uhićenje Mladena Barišića, još uvijek aktualnog šefa Carinske uprave i bivšeg rizničarqa HDZ-a.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko odbio je komentirati jutrošnje uhićenje bivšeg HDZ-ovog rizničara i ravnatelja Carine Mladena Barišića rekavši da je riječ o USKOK-ovom predmetu.

Na više upita novinara Karamarko je, nakon dodjele godišnjih nagrada policajcima u Ravnateljstvu policije, kratko izjavio da je surađivao s Državnim odvjetništvom i da taj slučaj svjedoči o upornom radu na rješavanju slučajeva moguće korupcije u gospodarstvu i šire.

'Kako smo krenuli prije godinu i pol dana, dvije, tako nastavljamo i nastavit ćemo dalje', kazao je.

Na upit je li iz SAD-a stigla tražena dokumentacija u slučaju 'Daimler', odgovorio je negativno. "Nadam se da ćemo onda biti puno pametniji i krenuti prema rješavanju tog slučaja", dodao je.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još