ŽELE PRIJEVREMENE IZBORE

Damir Barna novi predsjednik vukovarskog HDZ-a

29.09.2010 u 10:54

Bionic
Reading

Damir Barna novi je predsjednik vukovarskog HDZ-a, odlučila je u utorak uvečer izborna skupština tog ogranka

Za njega je glasala tijesna većina od ukupno 123 izaslanika, koliko je nazočilo unutarstranačkim izborima, pa je pobijedio jedinu protukandidatkinju, Slavicu Jelinić, za samo šest glasova. 'Došlo je vrijeme za redizajniranje vukovarskog HDZ-a, no radit ću timski i dobitnom kombinacijom, spojem mladosti i iskustva stranačkog članstva, još više učvrstiti vodeću poziciju stranke u gradu', bila je prva izjava novoizabranog predsjednika.

Damir Barna je najavio i da će HDZ na političkoj sceni u Vukovaru ustrajati na raspisivanju prijevremenih izbora i smjeni SDP-ovog gradonačelnika Željka Sabe. 'Ankete ukazuju da su prijevremeni izbori želja ne samo HDZ-a, nego i većine građana Vukovara, pa ćemo vrlo brzo početi prikupljati neophodne potpise za njihovo raspisivanje', rekao je Barna.

HDZ je u Vukovaru raspušten krajem srpnja, otkada je stranku vodilo petočlano povjerenstvo. Kao glavni razlozi raspuštanja navedeni su letargija u stranci, potreba za promjenama, ali i poraz na prošlogodišnjim izborima za gradonačelnika.