ENIGMATIKA ŠEFICE VLADE

Kosor: Ne radim nikakve križaljke

28.09.2010 u 23:01

Bionic
Reading

Na završetku svog posjeta SAD-u premijerka Jadranka Kosor rekla je kako ne radi nikakve križaljke otpisanih ministara

'Svi ovi projekti koje trebamo provesti traže dodatne snage i na tom tragu mislim da svaki premijer ima na to pravo i dužnost mu je promišljati. Uostalom to je moja ustavna ovlast', rekla je Kosor. U intervjuu za HTV u utorak navečer kao mantru je ponavljala ciljeve koje si je Vlada zadala: program gospodarskog oporavka, ulazak u EU i borbu protiv korupcije.

'Nikakve križaljke ne postoje, postoji samo jaka želja i volja da budemo uspješni u provedbi svih ovih projekata', ponovila je Kosor.

Na pitanje spremaju li se uskoro unutarstranački izbori u HDZ-u, premijerka opet ne odgovara, već ponavlja kako se na nedavnoj proslavi 20-obljetnice mladeži HDZ-a oduševila njihovom 'poticajnom snagom i energijom'.

'Ja sam rekla da ću se kao predsjednica HDZ-a zauzimati da više mladih ljudi bude na izbornim listama. Zalagat ću se da dobiju više prostora', rekla je premijerka prije povratka u Hrvatsku.

Zadovoljna je svojim boravkom u SAD-u, kaže kako je obavila puno 'dobrih razgovora' te kako je od investitora dobila pohvala za borbu protiv korupcije. 'Američkim investitorima kroz nekoliko će dana stići detaljne informacije o velikim investicijskim projektima u Hrvatskoj', naglasila je premijerka i dodala kako 'uspjeh ne ovisi samo o Vladi', koja prema njezinim riječima, nije otok.