ZBOGOM, MIRELA...

Prijatelji i kolege oprostili se od ubijene novinarke

28.09.2010 u 14:23

Bionic
Reading

Za ubijenu novinarku HRT-a Mirelu Sršić-Kovač danas je u prostorijama HRT-a Radio Osijeka održana komemoracija na kojoj su se od nje oprostili brojni kolege i prijatelji te obitelj

V. d. ravnatelja HRT-a Josip Popovac, kazao je kako je Mirela Sršić u svojih 18 godina rada na televiziji izrasla u profesionalnu novinarku koja je objavila niz priloga 'na kojima bi joj pozavidjeli i mnogo stariji kolege'.

Posebno je naglasio značaj njezinih izvještaja o procesu mirne reintegracije, njezin novinarski rad vezan za poljoprivredu, seljake, probleme sela i agrara te da je u zadnje vrijeme najviše radila za emisiju 'Plodovi zemlje'.

Od kolegice Mirele Sršić oprostila se i Sandra Križanec, urednica HTV centra Osijek, istaknuvši kako će njezin osmijeh i profesionalan novinarski posao ostati nezaboravan. Dodala je kako svi dijele neizmjernu tugu s obitelji, posebice s njezinom djecom.

Riječi oproštaja uputili su joj i drugi kolege novinari, a nazočni su, između ostalih, bili Hloverka Srzić Novak, v. d. direktorica Programa HRT-a, Renato Kunić v.d. glavnog urednika informativnog programa te Vlatko Grgurić, urednik emisije 'Plodovi zemlje' za koju je Mirela najviše radila.

Na komemoraciji je bio i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo, a brzojave sućuti uputili su brojni javni djelatnici kao i osobe s kojima je Mirela radila svoje priloge.

Posljednji ispraćaj Mirele Sršić obavit će danas u 14 sati u Bizovcu, njezinu rodnom mjestu.

Mirelu Sršić-Kovač ubio je suprug Zvonko Kovač u noći s petka na subotu u njihovu stanu u Belom Manastiru,

On je umro rano ujutro u Kliničkom bolničkom centru Osijek od posljedica samoranjavanja.