PARTIJSKA LINIJA

Politička imenovanja direktora u Holdingu

28.09.2010 u 14:25

Bionic
Reading

Zagrebački Holding imenovao je danas 12 novih direktora u podružnicama tvrtke, a uglavnom su birani po 'političkoj liniji'

Branimir Valašek (Čistoća), Filko Cezner (Stanogradnja), Dario Kobeščak (Tržnice Zagreb), Ivo Erić (Sportski objekti), Srđan Vlaović ('Vladimir Nazor'), Davor Poljak (Vodoopskrba i odvodnja), Robert Mišeta (Zagrebparking), Alen Gospočić (Zagrebačke ceste), Milovan Buchberger (Gradska plinara), Tomislav Pervan (Zagreb Arena), Goran Krmpotić (Zagreb Centrum) i Boris Guina (Zagrebplakat) novoimenovani su direktori podružnica i tvrtki u sklopu Zagrebačkog Holdinga.

Novi su direktori izabrani na mandat od dvije godine, na dužnost stupaju u ponedjeljak, a prema riječima predsjednika Uprave ZGH Ive Čovića, riječ je o 'kvalitetnim i stručnim ljudima'.

'Čvrsto vjerujem da smo izabrali nabolje što se moglo izabrati. Nadam se da nas svojim radom oni neće demantirati', kazao je Čović.

Iako u Holdingu to ne žele priznati, dio ljudi više nego očigledno postavljen je političkim dekretom. Tako je HSLS, nakon što je u Upravu Holdingu imenovan Damir Novinić na mjesto direktora podružnice za upravljanje sportskim objektima postavio bivšeg glavnog producenta s HRT-a Ivu Erića, a s Prisavlja u Gradske tržnice dolazi i Dario Kobeščak, koji je na javnoj televiziji bio rukovoditelj komercijalnih poslova.

HNS-u su pripale podružnice Stanogradnja i 'Vladimir Nazor'.

Zanimljivo je i da je Kobeščakov otac Vlado dugi niz godina radio na rukovodećim pozicijama u gradskim tvrtkama.

'Spekuliranja će uvijek biti i to je nemoguće izbjeći, ali to ne bih htio komentirati', istaknuo je Čović.

Upitan po čemu je to Robert Mišeta, koji dolazi u Zagrebparking, bolji od Mate Kraljevića koji je godinama uspješno vodio tvrtku, Čović je pojasnio kako 'ne postoji instrument kojim se to može mjeriti' i nije želio ulaziti u pojedinačne detalje zašto je koji direktor imenovan.