JURICA AIRLINES

Neven Jurica i Bruni Sanader platio put u SAD?

27.09.2010 u 22:10

Bionic
Reading

Izvor iz Ministarstva vanjskih poslova za Večernji je list potvrdio kako je na račun hrvatskog veleposlanstva u SAD-u dok je veleposlanik bio Neven Jurica, u Ameriku putovala ne samo starija, već i mlađa kćer Ive Sanadera

U Ministarstvu je u tijeku dubinska revizija troškova Nevena Jurice za njegova mandata u SAD-u. Naime, nakon što je otkriveno kako je on Petri Sanader platio put od Zagreba do SAD-a, iz Ministarstva su priopćili kako je Sanader odmah vratio novac za troškove leta. Je li bivši premijer vratio novac i za put svoje mlađe kćeri Brune, Ministarstvo ne odgovara.

USKOK je ovih dana MVP-u poslao zahtjev za dodatnim podacima o troškovima koje je Jurica imao na službenim računima i karticama u razdoblju od 2004. do 2008. godine. U tome je razdoblju kroz račune kojima je raspolagao navodno prošlo milijun dolara, no sudski postupak pokrenut je za trošak u iznosu od 677.000 kuna.

Pokazalo se, međutim, da kaznena prijava nije sve obuhvatila, o čemu svjedoči i putovanje Sanaderove kćeri 2006. godine te činjenica da se Juričina kartica peglala i za avionske karte obitelji predsjednika Sabora Luke Bebića na letovima unutar SAD-a.
Pritom su, tvrde upućeni u cijeli slučaj, prezimena Sanader i Bebić samo vrh ledenog brijega na listi troškova s Juričine službene kreditne kartice.

USKOK stoga od MVP-a, odnosno ministra Gordana Jandrokovića, traži da utvrdi je li pri kontroli Juričinih troškova i prijavi koja je prošle godine išla USKOK-u greškom došlo do ispuštanja cijelog niza spornih računa ili je posrijedi namjera da se dio zloporaba zataška.