KAMERUN

Za otetog pomorca Stilina taže 'puno novca'

27.09.2010 u 21:55

Bionic
Reading

Otmičari koji su prije dva tjedna na jugu Kameruna oteli hrvatskog pomorca Klaudija Stilina i jednog filipinskog mornara tvrde da drže još četvoricu talaca i traže 'puno novaca' za njihovo oslobađanje, rekao je u ponedjeljak za agenciju AFP jedan kamerunski izvor blizak istrazi

'Otmičari tvrde da drže šest osoba. Osim Filipinca i Hrvata nisu nam poznata državljanstva ostalih talaca', naveo je taj neimenovani izvor.

Stilin i filipinski mornar, koji su plovili na brodu 'Amerigo Vespucci' pod luksemburškom zastavom, u vlasništvu belgijskog brodara Jana de Nula, oteti su u noći između 12. i 13. rujna nedaleko od Douale na jugu Kameruna.

MVPEI je prošli tjedan priopćio da je Stilin 'živ i zdrav', te da je belgijski brodar stupio u kontakt s otmičarima kako bi pregovarao o njihovu oslobađanju. Osim belgijskog broda, istovremeno su napadnuta i dva druga trgovačka broda, precizirao je kamerunski izvor.

U posljednje dvije godine sve su češće otmice i napadi na moru, koje vlasti Kameruna pripisuju piratima u pograničnom području s Nigerijom.