HRVATSKA I EU

Kreće još jedna antikorupcijska kampanja

27.09.2010 u 14:49

Bionic
Reading

Svečano otvaranje projekta Jačanje međuagencijske suradnje u borbi protiv korupcije – Kampanja za podizanje svijesti održat će se u utorak u Kristalnoj dvorani Hotela Westin Zagreb, a uzvanicima će se obratiti šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, veleposlanik Paul Vandoren i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković

U priopćenju Delegacije EU u Hrvatskoj ističe se da projekt Jačanje međuagencijske suradnje u borbi protiv korupcije – Kampanja za podizanje svijesti vrijedan 895 tisuća eura (sedam milijuna kuna) financiran je kroz IPA pretpristupni fond Europske unije, kao potpora Hrvatskoj da ojača vladavinu prava uz pomoć djelotvornije Strategije suzbijanja korupcije i Akcijskog plana. To je dio šire intervencije, koja uključuje slične projekte u Ministarstvu pravosuđa i USKOK-u te ugovore o pružanju tehničke pomoći i nabava.

Projekt će provoditi konzorcij Publicis. Njegova je provedba počela u ožujku 2010. i završit će u veljači 2012. Glavni je korisnik projekta Ministarstvo pravosuđa.

Cilj je ovog projekta podizanje svijesti hrvatske javnosti o svim pitanjima vezanima uz korupciju. Projekt će poduprijeti Hrvatske napore u rješavanju problema korupcije što je jedan od ključnih preduvjeta za postizanje cilja - ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Kampanja će sadržavati televizijske i radijske spotove, objave za medije, letke umetnute u dnevne novine, billboard plakate, internetske bannere i brošure. Organizirat će se okrugli stolovi s predstavnicima državnih i lokalnih tijela te nevladinih organizacija, kao i radionice za novinare.

Projekt će obuhvatiti i provođenje anketa za ispitivanje javnog mnijenja prije i poslije kampanje te analizu prikupljenih podataka da bi se mogle utvrditi promjene razine osjetljivosti populacije na pitanja korupcije.