VILIM RIBIĆ

'Mediji su protiv radnih ljudi, vlast neodgovorna'

26.09.2010 u 12:59

Bionic
Reading

Veliko vijeće Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja na svojoj je sjednici izrazilo veliko nezadovoljstvo financiranjem sustava znanosti i visokog obrazovanja, odnosom vlasti prema obrazovanju u krizi te odnosom Ministarstva znanosti prema nizu neriješenih problema u sustavu, priopćio je danas predsjednik sindikalnog Velikog vijeća Vilim Ribić

"Veliko vijeće izrazilo je duboku zabrinutost zbog propagande dijela medija u rukama krupnog kapitala protiv radnih ljudi i propagande čiji je cilj pritisak na Vladu da i ovako nisku javnu potrošnju i dalje smanjuje čime se u pitanje dovode tekovine socijalne države", navodi se u priopćenju.

"Također razmatrano je zabrinjavajuće stanje na političkoj sceni kojoj nedostaje odgovornost, kompetentnost i koherentna vizija o pravcu u kome zemlja treba ići", dodao je Ribić.

Ribić je na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici Velikog vijeća sindikata u novom četverogodišnjem mandatu tajnim glasovanjem ponovno izabran za predsjednika tog tijela, a između četiri kandidata izabran je i potpredsjednik. Najviše glasova dobio je Igor Radeka sa Sveučilišta u Zadru.

Izabrani su i članovi Malog vijeća te Upravnog vijeća, priopćeno je iz sindikata.