RODITELJI STRADALOG TENISAČA

'Tuskar je noć prije nesreće proveo u kafiću'

26.09.2010 u 11:18

Bionic
Reading

Roditelji Marina Šuice, mladog tenisača koji je poginuo u prometnoj nesreći, tvrde da je njegov trener Saša Tuskar noć uoči puta proveo u kafiću te da im nije izrazio sućut

Nikola Šuica sa suprugom Plamirom proživljava najteže dane - ostali su bez sina Marina (15) koji je preminuo nakon prometne nesreće. Marin je bio perspektivan hrvatski tenisač, a trebao je nastupiti na turniru u Letoniji.

Njegov trener, bivši hrvatski Davis cup reprezentativac Saša Tuskar vozio ga je u Budimpeštu na avion te se na autocesti zabio u stražnji dio kamiona. Zadobio je lakše ozljede, dok je Marin s teškima prevezen u bolnicu. Izgubio je bitku nakon šest dana.

'On se te subote nije udostojio ni javiti! Svih ovih dana nije nam ni izrazio sućut', izjavio je Marinov otac Večernjem listu.
'Tuskar je noć uoči puta proveo u kafiću, da bi došao po našeg sina i vozio 180 kilometara na sat. Zaletio se u kamion na praznoj autocesti', ogorčen je otac.

Majka kaže da je Marin bio odlikaš, pravi sportaš, te da se razvijao baš kako treba. 'Onda smo dijete povjerili Tuskaru, koji mu je trebao biti polutrener, više sparing partner. Nažalost, povjerili smo mu dijete ne znajući kakav je.'

Saša Tuskar je u teškom psihičkom stanju te odlazi psihijatru, rekao je novinarima njegov brat. 'Možda je bio u kafiću noć prije, ali sigurno ne tako dugo. I rekao je da je vozio 140 km/h, a ne 180. Saša je preporučenom poštom poslao pismo utjehe Marinovim roditeljima', kazao je Sašin brat.