POTRAGA U TIJEKU

Na Kordunu se opet srušio zrakoplov

Bionic
Reading

U općini Krnjak kod mjesta Budačke Rijeke u subotu poslijepodne srušio se mali poljski civilni zrakoplov. Na istom su se području prije dva dana srušila i dva MiG-a 21 HRZ-a

Prema prvim informacijama, zrakoplov dvosjed je poletio iz Mađarske te za sada nema informacija o žrtvama. Mogući uzrok pada je iznimno loše vrijeme zbog kojeg ni helikopter za akciju spašavanja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva nije mogao poletjeti, piše Jutarnji list.

Za zrakoplovom i pilotom traga temeljna, interventna i specijalna policija, 80 pripadnika GSS-a te lovci, šumari i mještani. Potragu otežava loše vrijeme i nepristupačan teren. U palom avionu bio je samo pilot, čija sudbina još nije poznata a spasioci ne uspijevaju locirati signal njegovog mobitela.

'Poslane su ekipe na sve uzvisine i lokalitete gdje bi zrakoplov mogao pasti. Analiziramo sve podatke koje imamo kako bismo suzili prostor potrage', rekao je šef GSS-a Vinko Prizmić za Dnevnik NoveTV.

Radio Mrežnica doznaje da je riječ o zrakoplovu cessna te kako je repetitor kod Vojnića zadnji ulovio signal zrakoplova. Policija moli potencijalne svjedoke i one koji su možda primijetili zrakoplov ili pilota da odmah jave na broj 92.

Pilot zrakoplova koji je letio zajedno s palim zrakoplovom javio se telefonom iz Italije. Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) javila je da je riječ o poljskom zrakoplovu koji je poletio s aerodroma u Mađarskoj (Zalaegerszeg) te je preko Hrvatske letio prema Italiji, u Anconu.

Informaciju o nestanku zrakoplova DUZS je zaprimio u 15,37 sati kada je zrakoplov nestao s radara.