Hrvatska POPLAVLJENO PODRUČJE

Život se kod Velike Gorice polako vraća u normalu

Sve nadležne službe nastavljaju s aktivnostima na normaliziranju života na poplavom pogođenim područjima, priopćila je večeras Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS)

DUZS navodi kako se za vikend očekuje kiša, u subotu poslijepodne i u noći sa subote na nedjelju, pa će Stožer zaštite i spašavanja na području Velike Gorice biti u punoj pripravnosti i pratiti situaciju.

Djelatnici VG Komunalca u suradnji sa Zagrebačkom vodoprivredom nastavljaju sanaciju savskog nasipa. Tijekom noći planira se potpuno sanirati nasip na dvije lokacije u Sopu Bukevskom, te jednoj u Leknenom.

Nastavlja se i sanacija prometnica, a opskrba električnom energijom potpuno je normalizirana. Organizirana je i dodatna ekipa hitne medicinske pomoći.

Dezinsekciju terena trenutno vrše tri ekipe, a od ponedjeljka će ih biti pet. Crveni križ podijelio je velike količine hrane, vode i ostalih potrepština.

Autobusne linije prema očekivanju iz ZET-a, od sutra bi trebale biti potpuno normalizirane. Na terenu je deset DVD-a s velikogoričkog područja i pet iz Zagreba, navodi u večerašnjem priopćenju DUZS.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još