RIJEČKI HDZ:

'Obersnel je Bogom dan, poput Luja XIV.'

24.09.2010 u 15:54

Bionic
Reading

Potpredsjednik primorsko-goranskog HDZ-a Željko Plazonić i predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Rijeke Tomislava Zečević-Pedić, osvrnuli su se danas na jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća i sasuli mnoge uvrede riječkom gradonačelniku Vojku Obersnelu

'Obersnel je i jučer Aktualni sat koristio za svoju promociju. Neprekidno si pripisuje zasluge za sve projekte koje nije realizirao, pa tako i za angiosalu u KBC-u, ceste i drugo, a vrlo rijetko prihvaća odgovornost za ono što nije realizirao, a takvih projekata u gradu ima bezbroj', izjavila je Zečević-Pedić

'Ja bih se sramila da sam u mandatu od deset godina uspjela realizirati samo bazen na Kantridi i jedan vrtić, a još bi se više sramila da to realiziram po cijeni po kojoj se to radi u Gradu Rijeci', dodala je.

Napomenula je da Obersnel odbija suradnju te da mu je uvijek netko kriv za vlastite neuspjehe. 'On ne može ili ne želi surađivati čak ni s najbližom institucijom', kazala je.

Izrazila je žaljenje zbog riječi dogradonačelnika Rijeke Željka Jovanovića izrečenih u Saboru. 'Meni je to nepojmljivo. Da jedna osoba u 21. stoljeću spominje higijenske razloge za uklanjanje nekoga ili nečega. Može ga biti sram!', ogorčena je Zečević-Pedić.

Zamjera predsjednici Gradskog vijeća, Dorotei Pešić-Bukovac što je njezinom kolegi Hrvoju Buriću tijekom rasprave o nalazu Državne revizije zabranila govoriti do kraja sjednice.

'Gradonačelnik je svojevremeno govorio da imamo rupe u glavama, da pojedini smrde, a nikada nije bio ni upozoren za takvo ponašanje, a da ne govorim što dobacuje iz klupe dok vijećnici govore, kao da je nama zabranjeno govoriti. Uvijek se pita od kuda nam pravo da mi nešto pitamo i tražimo odgovore, jer on je jedini Bogom dan. On je Grad Rijeka, poput Luja XIV.', smatra Zečević-Pedić.

Željko Plazonić
je rekao da je atmosfera u Županijskoj skupštini puno ležernija, zdravija i produktivnija, a ovu sjednicu Gradskog vijeća gledao je kod kuće na televiziji budući da je na godišnjem odmoru. Obersnelu zamjera što je izjavio da mu je plakao na ramenu zbog angiosale u riječkom KBC-u. 'Tu je salu financiralo Ministarstvo zdravstva, a ne Grad', rekao je Plazonić te dodao da Grad Rijeka za njezinu izgradnju nije dao ni lipe i da on nikada nije plakao, a pogotovo ne na nečijem ramenu, jer je borac za opću dobrobit.