Hrvatska POČELA BURNA JESEN U VARŠAVSKOJ

Aktivisti gradilište okovali lancima

Nakon ljetne stanke aktivisti Zelene akcije i Prava na grad ponovno su se aktivirali. Ovog su puta gradilište u Varšavskoj okružili lancima te polijepili natpise 'nelegalno gradilište'

Tu tezu aktivisti temelje na činjenici da je dozvola za zauzimanje javne površine za gradnju rampe u Varšavskoj istekla je 15. rujna, a s obzirom na to da žalbeni postupak na novo rješenje još nije završen.

Aktivisti traže zaustavljanje radova do daljnjega i ističu da se inspekcije Ministarstva zaštite okoliša i Grada Zagreba, koje su obavijestili, prave se 'ludima i ne reagiraju na prigovore', piše Večernji list.

Grad Zagreb početkom rujna izdao je privremeno rješenje, odnosno produljio postojeće da bi se radovi mogli nastaviti, no neki stanari nisu dobili novo rješenje, tako da ne mogu ni podnijeti žalbe nadležnom ministarstvu, kazala je njihova odvjetnica Radmila Bonifačić.

Osim što se radi bez dozvole, ne poštuje se ni zakonski propisan prolaz od 1,6, odnosno tri metra za pješake i interventna vozila. Ispred Ustavnog suda ima samo metar prostora za pješake.

Aktivisti tvrde da radovi u Varšavskoj teku jako sporo, stoga planiraju uskoro pozvati građane da zatrpaju rupu koju su radnici iskopali.

Pročelnik ureda za gradnju Damir Jelavić komentirao je tvrdnje aktivista: 'Ma kakve žalbe?! Imamo otvoreno gradilište i osiguran prostor.'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još