NA OPORAVKU U BOLNICI

Piloti: Osjećamo se dobro

23.09.2010 u 21:44

Bionic
Reading

Državni tajnik MORH-a Mate Raboteg, koji je nazočio vojnoj vježbi Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane na vojnom poligonu 'Eugena Kvaternika' u Slunju, popodne je s predstavnicima Opće bolnice u Ogulinu razgovaro o zdravstvenom stanju žene ozlijeđene zbog pada zrakoplova MIG-21, priopćilo je večeras ministarstvo obrane

Kako se navodi u priopćenju, državni tajnik Raboteg je obišao i mjesta pada zrakoplova.

Državni tajnik MORH-a Željko Goršić posjetio je u KBC-u Dubravi pilote 91. zrakoplovne baze HRZ-a i PZO-a satnika Igora Trošelja i natporučnika Marijana Kudlika koji su upravljali MIG-ovima.

Kako se navodi u priopćenju, u razgovoru s državnim tajnikom Goršićem piloti su izjavili kako se osjećaju dobro unatoč nesreći koja se dogodila. Zahvalili su svojim kolegama na brzoj intervenciji tijekom traganja i spašavanja, istaknuvši kako ih nesreća neće omesti u njihovim obvezama i zadaćama koje će i dalje obavljati kao vojni piloti HRZ-a i PZO-a.

Kako je novinarima rekao ravnatelj KBC-a Dubrave Milan Kujundžić, piloti su lakše ozlijeđeni. Riječ je o ogrebotinama, bit će kraće vrijeme na promatranju, a zatim otpušteni kući.

Kolege koji su im došli u posjet novinarima nisu davali izjave. Ulaz u zavod za abdominalnu kirurgiju KBC-a Dubrave čuva vojna policija i pristup nije moguć bez odobrenja.

Sutra će, kako najvljauje MORH, pilote posjetiti ministar obrane Branko Vukelić koji će obići i ozlijeđenu ženu u ogulinskoj bolnici.

Dva zrakoplova MIG-21 pala su u 12,50 sati. Prvi pilot javio se Zapovjedništvu HRZ-a i PZO-a samo nekoliko minuta nakon pada, a s drugim je uspostavljena veza nakon 15-ak minuta. Piloti su 25 minuta nakon nesreće (u 13,15 sati) ukrcani u medicinske helikoptere HRZ-a i PZO-a te su s timovima MADEVAC prevezeni u KBC Dubravu. Ondje su sletjeli u 14,25 te 14,40 sati s obzirom na mogućnost pojedinačnog slijetanja na helidrom stoji na kraju priopćenja MORH-a.