INICIJATIVA SDP-A

Zbog žena se mora mijenjati Ustav

23.09.2010 u 14:24

Bionic
Reading

SDP će pokrenuti inicijativu da se u Ustav stavi odredba prema kojoj bi bilo moguće da žene idu ranije u mirovinu od muškaraca. Ženi se mora osigurati ranije umirovljenje, poručio je čelnik SDP-a Zoran Milanović, zbog uvjeta u kojem živi u našem društvu

Odluka Ustavnog suda o odlasku žena i muškaraca u mirovinu s istim godinama mora se poštivati, kažu u najjačoj oporbenoj stranci, jer ona tumači Ustav.

'Odluka Ustavnog suda je čudna, ali je prihvaćamo. Međutim, ne slažemo se s takvim svjetonazorom jer ispada da smo 60 godina živjeli protivno Ustavu. Zbog toga je potrebno staviti u Ustav odredbu koja će omogućiti pozitivnu diskriminaciju', rekao je Milanović nakon današnjeg sastanka s čelnicima sindikalnih središnjica u sjedištu stranke na zagrebačkom Iblerovom trgu.

Kad je riječ o referendumu o izmjenama Zakona o radu, čelnik SDP je istaknuo da je njegova stranka čvrsta u stavu da referenduma mora raspisati.

'Namjera Vlade da to pitanje prebaci na Ustavni sud je bježanje od odgovornosti. To je udar na suverena koji je narod. Skupljeni potpisi su vlasništvo naroda i oni su obvezujući', istaknuo je Milanović.

Glavni koordinator sindikalnih akcija Ozren Matijašević rekao je da je ovo početak dijaloga i da će se sindikati odazvati na poziv bilo koje političke stranke.