TKO JE JOŠ OMASTIO BRK?

Jurica je sponzorirao i obitelj Luke Bebića

22.09.2010 u 22:26

Bionic
Reading

Osim kćeri bivšeg premijera Ive Sanadera, državnim novcem s računa bivšeg veleposlanika pri UN-u Nevena Jurice koristio se i predsjednik Sabora Luka Bebić, piše Večernji list

Optuženi za pronevjeru državnog novca, Neven Jurica, svoj račun je držao otvorenim i za druge državnike, kao što je bivši premijer Sanader, ali i aktualni predsjednik Sabora Luka Bebić.

Iz sudskog spisa koji je tek nakon presude Jurici na godinu i pol dana zatvora isplivao na površinu, Večernji list iščitava tko je sve pronevjerio državni novac.

U travnju 2007. godine tadašnji hrvatski veleposlanik u New Yorku Neven Jurica službenom je karticom platio avionske karte na unutarnjim letovima po SAD-u Luki Bebiću, njegovoj supruzi Gerdi i kćeri Asji

Kako trošak za avionske karte predsjedniku Sabora, njegovoj supruzi i kćeri Ministarstvo vanjskih poslova Jurici nije pravdalo, na kraju je taj trošak tretiran kao sporan te je postao sastavni dio inkriminacija.

Zanimljivo je, međutim, da se, unatoč tome što se Jurici za neopravdano trošenje čak 677.000 kuna državnog novca sudilo, da se spominjalo da je novac spiskan u privatne svrhe, nikad, unatoč načelu javnosti sudskih postupaka, nisu doznale pojedinosti o nezakonitim troškovima koje je napravio, nego se govorilo općenito o rasipništvu veleposlanika.

Destinacije koje su obilazili u SAD-u, a za koje je putne troškove podmirivao Jurica, bile su Los Angeles i Cleveland.