ANDRIJA HEBRANG O 'LATINICI'

'Svjedokinja Šenator nije nikog optužila!'

21.09.2010 u 13:27

Bionic
Reading

Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang smatra da glavni državni odvjetnik Mladen Bajić ne bi trebao podnijeti ostavku nakon istupa u javnost Milene Šenator koja ga je optužila da je uništio dokaze koje mu je ona ustupila, a koji izravno terete njezina bivšeg šefa Miroslava Kutlu i bivšeg premijera Ivu Sanadera za korupciju

Šenator je u ključnim dijelovima svoga iskaza, navodi Hebrang, rekla da ne može dalje govoriti, jer je istraga u tijeku, prema tome, smatra on, ona nije dala puno podataka.

'Ona je dala temelje za sumnju da su veliki novci koji su išli, išli sa sumnjivim namjerama, ali nije ona optužila nikoga jučer', kaže Hebrang.

Zbog toga ne misli da bi Bajić trebao podnijeti ostavku, jer ne vjeruje da nije ništa poduzeo na temelju njezine izjave.

'Koliko znam, Bajić i DORH pokreću određene radnje i na temelju novinskih članaka, a kamoli usmenih izjava', objašnjava HDZ-ovac Hebrang. Vjeruje da je DORH išao tragom tih izjava i da nije našao dovoljno teških nalaza koji bi tjerali na nove postupke.