PRONEVJERIO 677.000 KUNA

Osuđeni Jurica sponzorirao Petru Sanader

20.09.2010 u 22:08

Bionic
Reading

U sudskom spisu protiv bivšeg hrvatskog veleposlanika u SAD-u i ambasadora pri Ujedinjenim narodima Nevena Jurice ističe se i podatak o tome da je Jurica 'sponzorirao' čak i kćer Ive Sanadera

Detalje spisa koji je trenutačno na Vrhovnom sudu donosi Večernji list koji piše da je u mnoštvu računa i drugog dokaznog materijala, pohranjena i avionska karta na relaciji New York – Zagreb koja glasi na ime Petre Sanader, kćeri bivšeg premijera. Ta je karta plaćena službenom karticom ambasadora, i to u iznosu od oko 10.000 kuna.

Inače, Neven Jurica osuđen je na godinu i pol dana zatvora, jer je tijekom 2007. i 2008. potrošio čak 677.000 kuna državnog novca u privatne svrhe.

Jurica je plaćao hotelske sobe u Las Vegasu za sebe, vozača i tajnicu i plaćao skupe poklone svojim suradnicima, pa čak i Sanaderovoj kćeri.

'Časni sude, proglašen sam kockarom, rasipnikom koji troši državni novac, a ja nikad nisam bio zaposlenik MVP-a, karijerni diplomat, nego sam politički imenovan, koncentriran na svoje zadaće. Posao su mi povjerili autoriteti da ga obavljam autonomno i suvereno i mislim da je velika šteta što sam u polovici mandata dao ostavku', rekao je Neven Jurica na izricanju presude u travnju.