POSJET HRVATSKIM VOJNICIMA

Adlešič slijedeći tjedan ide u Čad

06.02.2009 u 18:37

Bionic
Reading

Potpredsjednica hrvatske vlade Đurđa Adlešič posjetit će idući tjedan hrvatske vojnike koji sudjeluju u operaciji EUFOR-a u Čadu, priopćeno je u petak iz vladina ureda za odnose s javnošću

Prvoga radnog dana, u ponedjeljak, potpredsjednica Adlešič i hrvatsko izaslanstvo razgovarat će sa zapovjednikom misije generalom Patrickom Nashom iz Irske.

Drugog dana, u utorak, hrvatsko izaslanstvo primit će predsjednik čadske vlade Jusuf Saleh Abas te ministar obrane Vadel Abdelkader Kamougue

U priopćenju se dodaje da će u srijedu Adlešič i hrvatsko izaslanstvo razgovarati sa zapovjednikom Multinacionalne bojne Sjever brigadirom Macieyom Siudakom iz Poljske.

Isti dan obići će i kamp "Northern Star", dodaje se u priopćenju.

Petnaest pripadnika misije 1. HRVCON-a EUFOR otputovalo je u početku listopada u Čad u sastav misije Europske unije EUFOR. Hrvatski vojnici raspoređeni su u Multinacionalnoj bojni Sjever (Multinational Battalion -North MNB-N) u Iribi pod vodstvom poljskih oružanih snaga.

U izaslanstvu će uz potpredsjednicu Adlešič biti i ravnatelj Uprave za obrambenu politiku MORH-a Pjer Šimunović te zapovjednik ZOS GS OS RH brigadir Vlado Šindler, zapovjednik Bojne za specijalna djelovanja brigadir Nikola Županić, pročelnica Kabineta načelnika GS OS RH pukovnica Gordana Garašić te Renata Orlić, savjetnica potpredsjednice hrvatske vlade.