Hrvatska TRIBINA U VRGORCU

'Stop nasilju nad ženama!'

  • Autor: Jure Divić
  • 20.9.2010 15:01:18
  • 20.9.2010 13:42:45

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u Vrgorcu je održana javna tribina 'Probudi se! Stop nasilju nad ženama'

Na tribini koju su organizirale Vrgoračke novine sudjelovali su Vedrana Ždero, klinička psihologinja udruge Mirta iz Splita, Andrijana Bedrica, diplomirana psihologinja, predstavnici Centra za socijalnu skrb Makarska te Ivo Radalj, inspektor u Policijskoj postaji Vrgorac koji vodi odjel Obiteljskog nasilja.

O problemu koji je sveprisutan i koji je u porastu govorile su psihologinje Ždero i Bedrica, a posebno je bilo zanimljivo izlaganje inspektora Radalja koji je iznio brojke za područje Vrgorca.

U 2008. policiji je bilo prijavljeno 12 slučajeva obiteljskog nasilja, u 2009. 14, a u 2010. u prvih deset mjeseci već 16 slučajeva.

Zanimljiva je i statistika nasilnika koja pokazuje da je od 12 prijavljenih slučajeva nasilja nad ženom u pet slučajeva nasilnik suprug, a da je nasilja svekrve nad nevjestom i obrnuto zabilježeno tri slučaja i da je svake godine sve veći broj nasilja na relaciji svekrva-nevjesta.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još