DANSKA ZAVRZLAMA

Rockwool ne zna ništa o blokadi pregovora

06.02.2009 u 16:48

Bionic
Reading

Voditeljica službe za odnose s javnošću danske Tvornice kamene vune Rockwool Adriatic, Anđelka Toto-Ormuž potvrdila je danas Hini u medijima objavljenu izjavu da predstavnici te tvrtke nisu upoznati s navodnim diplomatskim aktivnostima Veleposlanstva Kraljevine Danske

Osvrnula se na medijske napise kako danska diplomacija namjerava pronaći način da zaustavi hrvatske pristupne pregovore ako Tvornica kamene vune Rockwool u Pićnu ne dobije dozvolu za rad, ističući da u Rockwoolu ne mogu komentirati ono o čemu ništa ne znaju.

Ponovila je da je Rockwool odgovorna tvrtka koja radi prema najvišim ekološkim standardima, dodajući da proizvodnja kamene vune nije opasna ni za okoliš ni za zdravlje ljudi.

S tim u vezi, spomenula je da su neke Rockwoolove tvornice u zemljama Europske unije smještene usred naselja i rade više od 50 godina.

Istaknula je da od ponovnog pokretanja proizvodnje 20. kolovoza prošle godine tvornica Rockwool u Pićnu izričito poštuje sve propisane granične vrijednosti emisija, dodajući da je 'u okolici zrak prve kategorije'.

Neki mediji objavili su da je danski veleposlanik već poslao svim veleposlanstvima zemalja članica Europske unije pismo u kojem se nižu svi problemi Rockwoola u Hrvatskoj te se najavljuju postupci koje će Danska pokrenuti ako taj danski pogon prestane raditi. Navodi se da Danci najviše zamjeraju Općini Pićnu i Istarskoj razvojnoj agenciji to što ne namjeravaju poštovati potpisani ugovor.