RECESIJA UČINILA SVOJE

Slobodna Dalmacija ukinula inozemno izdanje?

19.09.2010 u 08:25

Bionic
Reading

Slobodna Dalmacija otkazala je ugovore većini svojih suradnika iz Njemačke, Švicarske i Austrije. Stranice Hrvati u svijet su ukinute, a uredniku tih stranica Zoranu Paškovu također je otkazana suradnja. Inozemno izdanje Slobodne Dalmacije sada objavljuje samo vijesti iz Hrvatske. Prema mišljenju bivših djelatnika Slobodne, to je uvod u potpuno ukidanje inozemnog izdanja koje bi se trebalo ugasiti nakon isteka ugovora s tiskarom u Frankfurtu, vjerojatno krajem godine

Posebno izdanje Slobodne Dalmacije za Bosnu i Hercegovinu već je ranije ukinuto, ali su ipak ostale dvije stranice na kojima se objavljuju zanimljivosti i vijesti uglavnom iz Hercegovine.

Otkazi dopisnicima stranica Hrvati u svijetu poklapaju se s istekom ugovora između EPH i Slobodne Dalmacije, prema kojem se Ninoslav Pavić obvezao da neće dijeliti otkaze u Slobodnoj Dalmaciji do 1. rujna 2010. No recesija i problemi u koje je upao EPH učinili su svoje.

Miroslav Ivić
, zamjenik predsjednika Uprave Slobodne Dalmacije, nije želio komentirati otkaze suradnicima Slobodne Dalmacije u inozemstvu, jer 'ima sastanak i nema vrimena'.