Hrvatska VODENA BUJICA

Maksimalan vodostaj Save u nedjelju ujutro

Iako su na području grada Zagreba proglašene redovite mjere obrane od poplava, građani mogu biti mirni jer neće biti izlijevanja rijeke Save

'Sava ima korito za malu vodu i za veliku vodu, što znači da je Sava u svom koritu', rekao je Generalni direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić. Pojasnio je da sve što je između nasipa korito Save.

Izvanredne obrane

Hrvatske vode su u 19 sati donijele Rješenje o uspostavi izvanredne obrane od poplava na rijeci Savi, na području Zagrebačke županije, slivno područje grada Zagreba, dionice 74 i 81.

Rješenje je donijeto vezano na visinu vodostaja rijeke Save na mjerodavnom vodomjeru Jesenice II, na kojem je večeras u 19 sati, zabilježen vodostaj +459 cm, s tendencijom daljnjeg porasta.

'Rijeka Sava je pod nadzorom i to nije nikakvo izlijevanje Save, već samo povišeni vodostaj', rekao je Husarić i dodao da Sava raste na sat od tri do šest centimetara te se maksimum njezinog vodostaju u Zagrebu očekuje sutra prijepodne.

Napomenuo je i da je na gornjim dijelovima sliva Kupe vodostaj u stagnaciji, ali se zbog kiša može očekivati porast.

U donjim dijelovima sliva Kupe prema Karlovcu vodostaj je još uvijek u porastu.

Kupa se izlila na lokalne ceste u Zapeću, prema Brodu na Kupi i Kuželju kod Delnica, a to su depresije koje stalno plave, kazao je generalni direktor Hrvatskih voda.

Tijekom noći i sutrašnjeg dana očekuje se porast vodostaja Une.

Na Dunavu nema problema, a na Dravi i Muri bilježi se mali porast vodostaja, ali se na tim slivovima također ne očekuju nikakvi problemi, rekao je Husarić. .
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još