Hrvatska BRODOLOMCI

Ribar iz Savudrije spasio devet Talijana

Ribar Danilo Latin spasio je danas oko 11 sati sa svojim ribarskim brodom devetero talijanskih brodolomaca, sedam muškaraca i dvije žene, s prevrnute jedrilice "Marinariello" dvanaest metara duljine, sjeverno od rta Savudrija, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Kako je rekla glasnogovornica Marina Halužan, Latin ih je doveo u luku Savudriju i udomio ih u svojoj kući. Kasnije ih je odveo u Buje, u talijanski konzulat, radi rješavanja putnih isprava kako bi se mogli vratiti kući.

Jedrilica se prevrnula tijekom regate koja je počela sinoć u 22,30 sati na ruti Trst - Sveti Ivan na Pučini - Trst u organizaciji Yacht Club Adriatica iz Trsta. Na povratku s regate jedrilici je puknula kobilica, te se nakon toga prevrnula.

Nitko od sudionika regate nije pritom reagirao, već je akciju spašavanja samostalno vodio ribar Latin, koji je bio u ribarenju, rekla je Halužan.

Poziv u pomoć Latin je emitirao preko Rijeka Radija i javio Nacionalnoj središnjici za tragnje i spašavanje na moru, a u akciji su još sudjelovali Županijski centar 112 iz Pazina, Lučka kapetanija Pula - ispostava Umag i pomorska policija.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još