OTKAŽITE IZLETE I ROŠTILJANJE

Pred nama je kišovit i tmuran vikend

17.09.2010 u 15:44

Bionic
Reading

Sinoptičari iz Državnog hidrometeorološkog zavoda nemaju dobre vijesti za vikend. Kiša, kiša i još kiše. Sunce bi nam se moglo nakratko ukazati tek u ponedjeljak

Svi koji su za vikend planirali neku aktivnost na otvorenom, neka odgode svoje planove. U subotu će biti pretežito oblačno, a obilna kiša padat e u zapadnim krajevima i na sjevernom Jadranu. Sutrašnji će dan u Dalmaciji biti uglavnom bez oborina. No već u nedjelju kiša će okupati i Dalmaciju, a obilne oborine padat će u kontinentalnoj Hrvatskoj kao u subotu, na sjevernom Jadranu. Temperature će se kretati od 12 do 17, na Jadranu od 18 do 24 °C.

U ponedjeljak se nakon kišnog vikenda očekuje pretežito razvedravanje. Bit će uglavnom suho, jutra će biti svježa, a tijekom dana se očekuje porast temperature zraka.

Zbog obilnih kiša očekuje se i rast vodostaja rijeka. U susjednoj Sloveniji već je proglašeno izvanredno stanje, no u Hrvatskoj za sada nema opasnosti od poplava. Vodostaj Dunava kod Batine i Dalja koji je bio povišen, u padu je. Raste jedino Mura kod Murskog Središća i Drava kod Botova i to osam, tj, deset centimetara po danu.