45 DANA PRIJE OTVARANJA

Prvi pogledajte šoping-centar Arena iznutra

18.09.2010 u 14:42

Bionic
Reading

Premda je kriza, usred Zagreba odmah uz sportsku dvoranu Arena Zagreb, 5. studenog otvara se novi trgovački centar - Arena - u čiju je gradnju Trigranit uložio 244 milijuna eura. Kamera tportala bila je prva koja je imala priliku snimiti unutrašnjost nove šopingholičarske meke

Činjenica jest da hrvatski građani subote i nedjelje sve češće provode u šoping-centrima ispunjavajući svoje materijalističke snove. Rezultat toga su sve veći šoping-centri koji sve više nastoje prilagoditi svoje uređenje takvim vikend druženjima.

Kamera tportala ušuljala se u Arena centar tjedan dana prije završetka radova i zavirila u svaki kutak na 175.000 kvadratnih metara.

Centar je osmišljen kao Hrvatska u malom; ulaskom na glavni ulaz centra dolazite u 'Slavoniju' gdje će biti poredani restorani i kafići. Drugi dio centra dizajnerski je uređen kao pulska arena te predstavlja Istru. Cijela 'Dalmacija' stala je u jedrilicu, a 'Zagrebu' i 'Zagorju' dizajneri su dali komad zvjezdanog neba.

Od sljedećeg tjedna u centar će ući gotovo svi brendovi koje smo dosad viđali u drugim šoping-centrima te 20 posto brendova koji su ili novi na hrvatskom tržištu ili se prvi put pojavljuju u kao 'monobrand' trgovine.

Iz Ureda za odnose s javnošću Arena centra kažu nam da će prvi put u Hrvatsku u centru biti otvoren butik marke Monsoon - za žene s londonskog High streeta, a prvi put u regiji otvara se trgovina marke GAP. Prvi put se otvara i multibrand format Sportina Grupe XYZ, Zara Home, IMAX, luksuzno kino Gold Class, Warner Bros, Rip Curl – sports (surf & ski), zajedno Billabong (urban moda) i Mark Ecko te Jeans Club.

U Arena centru bit će 10 kinodvorana od čega je sedam Cinestarovih dvorana, jedna ekskluzivna dvorana IMAX i dvije Gold Class dvorane. U centru će se otvoriti i kuglana sa 24 staze.

Arena centar zaposlio je 2.500 tisuće ljudi u vrijeme izgradnje, a nakon izgradnje otvorit će se 2.000 novih radnih mjesta

Na dan otvaranja centra, 5. studenog, u Areni se održava veliki glazbeni spektakl- koncert mlade pop dive Lady Gage. Stanovnici Laništa na dane sličnih velikih događaja žalili su se zbog velikog broja automobila za koje nije bilo osigurano parkiralište, a ove godine problem bi trebao biti puno manji s obzirom na toda Arena centar ima čak 3.500 parkirnih mjesta.