Hrvatska PROTUPRIJEDLOG

Grada Zagreb uzvraća Milinoviću oko bolnica

Zagrebačka Gradska skupština na sljedećoj sjednici će, osim zahtjeva za ocjenom ustavnosti Zakona o zdravstvenoj zaštiti, raspravljati i o prijedlogu skupštinskog Odbora za zdravstvo da se spajanje zagrebačkih bolnica provede na temelju srodnosti, a ne prema mreži bolnica koju je donio ministar zdravstva Darko Milinović.

Prema tom prijedlogu, na inicijativu upravnih vijeća pet zagrebačkih bolnica, u jedan dječji centar spojile bi se dječje bolnice Srebrnjak, Goljak i Kukuljevićeva. Spojile bi se psihijatrijske bolnice Jankomir i Vrapče, dok bi samostalne ostale Klinička bolnica Sveti Duh i Bolnica za plućne bolesti u Rockefellerovoj koja bi, dodatnim proširenjem, postala hospicij.

Član Odbora za zdravstvo Mirando Mrsić izjavio je da bi donošenjem takovog zaključka Gradska skupština zadužila gradonačelnika Milana Bandića da provede javnu raspravu te prikupi mišljenja stručnih društava. Nakon toga, ministru zdravstva predložili bi novu mrežu zdravstvenih ustanova u Zagrebu i zatražili njegovo očitovanje.

"Predlažemo udruživanje bolnica po srodnosti i time pokazujemo da nismo protiv ušteda u sustavu zdravstva i to rješenje nudimo ministru", kazao je Mrsić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još