Hrvatska ZAGREBAČKI HSP

'Ne može Tadić na sveto tlo Vukovara!'

Zagrebački HSP-ovci su s današnje konferencije za novinare, povodom subotnjeg prosvjednog skupa koji ta stranka organizira u Vukovaru zbog najave mogućeg dolaska srpskog predsjednika Borisa Tadića, poručili da je Vukovar sveto tlo, a oni koji to ne priznaju nisu dobrodošli u Hrvatsku

Protiv smo Tadićevog dolaska u Vukovar, jer on tvrdi da je oslobađanje Hrvatske bio zločinački pothvat, rekao je predsjednik zagrebačkog HSP-a Stjepan Šterc, dodavši da Boris Tadić svojim izjavama ruši dostojanstvo svih onih koji su sudjelovali u Domovinskom ratu.

Na skupu u Vukovaru 18. rujna trebalo bi, prema najavama HSP-ovaca, sudjelovati nekoliko tisuća građana.

Šterc se osvrnuo i na najavu osnivanja zajednica vijeća općina sa srpskom većinom u Hrvatskoj, rekavši da je to nedopustivo.

Govoreći o aktualnoj političkoj situaciji u Zagrebu, zagrebački su HSP-ovci, koji nemaju nijednog gradskog vijećnika, rekli da je HDZ-u i SDP-u potrebna alternativa.

Po Štercovoj ocjeni, Zagrebu su nužni prijevremeni izbori, jer će u suprotnom, kako je kazao, odnos  Gradske skupštine i Poglavarstva izazvati još veći kaos u Zagrebu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još