Hrvatska KOSOR POTVRDILA

'Da, sastala sam se s Polančecom'

Nakon što su se mediji raspisali da se premijerka Jadranka Kosor sastala sa svojim bivšim kolegom iz Vlade Damirom Polančecom, dio napisa potvrdila je i sama Kosor

'To nije bio tajni sastanak i nije Luka Bebić posredovao da dođe do tog sastanka. Sastali su se s Polančecom i mnogi drugi dužnosnici, a o tome, kao što vidite, ništa nije izišlo u medijima. Ja sam i pretpostavljala da će se to dogoditi. Dakle, sastanak je bio kratak i mislim da je to razumljivo, to je moj bivši kolega iz Vlade i to ne moram posebno objašnjavati', izjavila je nakon sastanka s talijanskim ministrom vanjskih poslova Francom Frattinijem premijerka Jadranka Kosor.

Što se tiče detalja razgovora s Polančecom, Kosor je bila prilično štura. 'O detaljima sastanka vam neću govoriti. Mislim da to i nije osobito zanimljivo. Ono što nije bilo tema sastanka - nije bilo povjerenstvo o Ini. Ono što mogu reći jest da je osnovna tema bila situacija u kojoj se gospodin Polančec nalazi i svakako da sam ga ja hrabrila i hrabrim da o svemu govori uvijek istinu. To je nešto što je nužno', kazala je Kosor.

Iako je Kosor jučer spomenuta u Polančecovom svjedočenju kao jedna od osoba iz Predsjedništva HDZ-a koja je bila upoznata s pregovorima s MOL-om, premijerka o jučerašnjim iskazima pred povjerenstvom nije htjela govoriti. 'O Ini i sadržaju svjedočenja jučer na povjerenstvu mislim da mogu reći jedan detalj, a taj je da sam upravo ja kao predsjednica Vlade sa svojim kolegama započela razgovore oko toga da Ina uplati svoj dug. Nisam analizirala svjedočenja i moja potpora uvijek ide istini', zaključila je Kosor.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još