Hrvatska BEBIĆ SE SASTAO S POLANČECOM

'Nisam bio posrednik sastanku Polančec-Kosor'

Iako se u današnjim medijskim napisima saborski šef Luka Bebić spominje kao posrednik tajnog sastanka Polančec-Kosor, on je opovrgnuo takve špekulacije

'Nisam bio nikakav posrednik. Istina je da je Polančec bio kod mene. On mi je prije dva mjeseca iz pritvora uputio pismo vezano uz rad saborskog istražnog povjerenstva. Kako je nakon toga izašao iz pritvora, zamolio me da ga primim. Ja sam ga primio i savjetovao u tom razgovoru da se svakako odazove saborskom povjerenstvu. Razgovarali smo o istražnom povjerenstvu i problemima u vezi s INA-om', rekao je Bebić.

Što se tiče INA-e i ugovora s MOL-om o kojima se raspravljalo na sjednicama predsjedništva HDZ-a, ni Bebić, čini se, ne zna ništa više od Jarnjaka. 'Bili smo upoznati sa svim modalitetima vezano za to. Naravno, ja nisam ulazio po prirodi stvari u neke detalje jer je to u nadležnosti Vlade', rekao je Bebić.

Upitan je li Polančec u pravu kad kaže da se 'osjeća kao Josip prodan od svoje braće u Egipat', Bebić je odgovorio: 'Ne znam kakav je to njegov osjećaj i ne znam što on pod tim podrazumijeva. Ja u tome svemu vidim ljudsku dimenziju i ta ljudska dimenzija nas čini osjetljivima na ostale životne situacije. Čovjek prije nego što je postao političar ili doktor znanosti ili kuhar, najprije je bio čovjek.'

'Ja prema Polančecu osjećam jednu ljudsku solidarnost i vjeru da je svak nevin dok mu se pravomoćnom presudom ne dokaže suprotno', zaključio je Bebić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još