Hrvatska JARNJAK O 'PRODAJI' POLANČECA

'Nemojte me to pitati'

Nakon što je Damir Polančec jučer pred istražnim povjerenstvom za INA-u izjavio da je o tijeku pregovora s MOL-om uredno izvještavao predsjedništvo HDZ-a, o čemu se točno na tim sjednicama govorilo upitali smo članove tadašnjeg predsjedništva

'Ja se sjećam da se na sjednicama predsjedništva o svim bitnim političkim pitanjima uvijek razgovaralo samo o načelnim stvarima. O detaljima ugovora, o tome se nikada nije razgovaralo. Mi smo razgovarali samo o tome treba li ići u tu operaciju ili ne, a dalje se nije razgovaralo o detaljima', poručio je član tadašnjeg predsjedništva HDZ-a Ivan Jarnjak, koji je jučer spomenut u Polančecovom svjedočenju pred istražnim povjerenstvom.

Mišljenje je Jarnjaka da je Polančec vjerojatno radio po onome kako je Vlada odlučila, ali i da je  ministar financija Ivan Šuker znao nešto više detalja o pregovorima s MOL-om nego on kao saborski zastupnik.

Novinari su Jarnjaka upitali i osjeća li se kao da je 'prodao Polančeca'. 'Oprostite, nemojte me to pitati. Ja nikada nisam nikoga prodao i ne bih prodao. I kada su tražili da stanem na stranu protiv građana zbog Radija 101, nisam stao protiv, nego na njihovu stranu', uzrujano je odgovorio Jarnjak, dodavši da mu je žao što se Polančec našao u teškoj situaciji.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još