Hrvatska U OČEKIVANJU BLAGOSLOVA EU-A

Vlada rješava škverove, Kraljevica u stečaj?

Vlada će privatizirati četiri od šest brodogradilišta ako to dopusti i Europska komisija, dok je sudbina Kraljevice neizvjesna, potvrđeno je HTV-u, a cjelovito bi rješenje trebalo biti potkraj rujna poslano u Bruxelles

U 3. maj ušao bi austrijski A-tec, u Brodotrogir Jadranska ulaganja, a u Brodosplit i Brodogradilište specijalnih objekata - samoborski Div.

Novi vlasnici bi morali restrukturirati škverove, a njihove programe već tjednima pregledava Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja.

Nesigurna je jedino budućnost Kraljevice, za koju je zainteresiran kralj lonaca Phillipe Zepter, no budući da se nije javio na natječaj, moguća je samo izravna pogodba s Vladom.

Ne bude li to moguće, plan je da Kraljevica sama izradi plan restrukturiranja koji će biti prihvatljiv Europskoj komisiji. Ako ni to ne upali, nije isključen stečaj.

U većinskom državnom vlasništvu mogao bi ostati jedino Uljanik. Naime, prema ocjeni AZTN-a, on nije u poteškoćama te može zatražiti poticaje i državna jamstva.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još