SAMO DOBRIM STUDENTIMA

Diplomski studiji besplatni

13.09.2010 u 15:31

Bionic
Reading

Na današnjem sastanku Rektorskog zbora potvrđen je dogovor Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) i rektora hrvatskih sveučilišta o proračunskom financiranju školarina za studente diplomskih studija u sljedećoj akademskoj godini

U skladu s dogovorom, te kako je to bilo i prijašnjih godina, priopćeno je iz MZOŠ-a, država će u cijelosti pokriti troškove školarina svim studentima diplomskih studija koji redovito ispunjavaju svoje studentske obveze.

U rebalansu proračuna koji je Vlada predložila 24. kolovoza stavka za podmirenje troškova diplomskih studija povećana je s prvotnih 25 na 69 milijuna kuna, dakle ukupno za 44 milijuna kuna, navodi se u priopćenju.

Ovo je danas prilikom otvaranja dva nova paviljona u studentskom domu Stjepan Radić potvrdila i premijerka Jadranka Kosor. 'Ovo je najbolja investicija jer je direktno uloženo u znanje', smatra premijerka. Također je najavila da će uskoro sa sedam hrvatskih sveučilišta Vlada potpisati ogovore o sufinanciranju redovitih studenata .