AKO BI TIME ŠTETIO SEBI

Sanader može odbiti svjedočiti o Ini

08.09.2010 u 19:40

Bionic
Reading

Početkom sljedećeg tjedna pred saborskim istražnim povjerenstvom o privatizaciji Ine trebali bi svjedočiti neki sadašnji i bivši državni dužnosnici, a među njima i bivši premijer Ivo Sanader

On jedini nije potvrdio da je dobio poziv i da će se odazvati. Za nedolazak pred istražno povjerenstvo propisane su novčane kazne do milijun kuna, pa i kazna zatvora do pet godina. Sanader, prema svemu sudeći, nije u Hrvatskoj jer je za Večernji listnjegov bliski prijatelj Jerko Rošin potvrdio da je Sanader na putu te daće izbivati idućih mjesec dana.

No postoji i - ali. Osoba se ne mora odazvati pozivu ako procijeni da bi svjedočenje moglo rezultirati njezinim kaznenim gonjenjem, javlja HRT.

Predsjednica istražnog povjerenstva Dragica Zgrebec (SDP) za HTV je rekla da će za Sanadera odrediti novi termin za saslušanje ako se ne pojavi na onom sljedećeg tjedna. Nema nikakvog razloga da se gospodin Sanader ne pojavi i kaže što je to Vlada, kada je on predsjedao, činila u vezi s privatizacijom Ine, kaže Zgrebec. Ona je opovrgnula pisanje nekih medija da bi Sanader mogao završiti u zatvoru ako se ne odazove svjedočenju pred saborskim povjerenstvom jer ono nije sud.