Hrvatska NA RUČKU S VELEPOSLANICIMA IZ EU

Kosor očekuje skori završetak pregovora

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sudjelovala je u srijedu na ručku, kojem je domaćin bio voditelj Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj Paul Vandoren, a kojem su nazočili i veleposlanici zemalja članica Europske unije u Republici Hrvatskoj, priopćeno je iz vladina ureda za odnose s javnošću.

Kosor je, po priopćenju, veleposlanike izvijestila o dinamici pregovora o ulasku Hrvatske u EU, posebno se osvrnuvši na poglavlje 8., Tržišno natjecanje i poglavlje 23., Pravosuđe i temeljna prava, pri čemu je istaknula je odlučnost i političku volju Vlade RH u borbi protiv korupcije. Također je ponovila da Hrvatska očekuje zatvaranje preostalih poglavlja do kraja ove ili početka druge godine, a potpisivanje pristupnog ugovora na proljeće 2011.

U priopćenju se navodi kako je veleposlanik Vandoren kazao da je Hrvatska ostvarila značajan napredak u posljednjih godinu dana te je sad u fazi završetka pregovora.

Uz predsjednicu Vlade, ručku su nazočili i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković te ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač, kaže se u priopćenju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još