UKRALI MU KUNE, EURE I FRANKE

Tinejdžeri triput opljačkali istog župnika

08.09.2010 u 14:45

Bionic
Reading

U samo 10 dana dvojica 14-godišnjaka počinila su čak četiri provalne krađe. Opljačkali su kuću starca u vrijeme dok je on bio na liječenju u bolnici, a u dva su dana čak tri puta provalili i u isti župni ured, te su župniku ukrali oko 10 tisuća kuna, eure i švicarske franke

Mladi su kradljivci najprije provalili u kuću 76-godišnjeg starca u Bebrini, koji se u to vrijeme nalazio na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Bolesnom susjedu su ukrali tisuću kuna, ali i dvije bankovne kartice. U kući su, na nesreću, pronašli i PIN jedne od kartica, te su na bankomatu podigli još deset tisuća kuna, oštetivši tako starca za ukupno 11 tisuća kuna.

Nakon što su ukradeni novac potrošili, 4. rujna mladi su lopovi krenuli u novu akciju. Na meti im se ovaj puta našao župni ured. Predvečer, oko 19 sati, provalili su vrata župnog ureda, te su iz kuhinje 66-godišnjem župniku ukrali tri tisuće kuna.

Župni ured im se očito učinio kao dobar izvor 'prihoda', te su već drugi dan prije podne, dok je župnik također bio odsutan, ponovno provalili vrata i iz kuhinje mu ukrali još 500 kuna sitnog kovanog novca.
Istog dana predvečer, između 18 i 19 sati, dečki su ponovno krenuli u pljačku, ponovo u isti župni ured. Iz župnikove spavaće sobe taj su puta ukrali čak šest tisuća kuna, 100 eura i 200 švicarskih franaka.

Temeljem dojave, policajci su ubrzo ušli u trag maloljetnim kradljivcima, nad kojima je jučer dovršeno i kriminalistički istraživanje koje je potvrdilo da su od 27. kolovoza do 5. rujna počinili više kaznenih djela krađa i provalnih krađa.

Tinejdžeri su veći dio ukradenog novca potrošili. Između ostalog, kupili su si i mobitele i moped koji su im oduzeti. Kako doznajemo iz PU brodsko-posavske, budući da je riječ o mlađim maloljetnicima, a ne o djeci, slijede im kaznene prijave, a policija će protiv njih podnijeti i posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu.