Hrvatska PIONIRI MALENI

Milanović je bio protiv gradnje vrtića u Zagrebu

  • Autor: V. Brkulj
  • 8.9.2010 14:43:37
  • 8.9.2010 9:42:07

'U posljednjih godinu dana od kada je oformljena nova gradska skupština SDP nije ponudio nijedno novo rješenje, a Zoran Milanović je tvrdio da neće pobjeći od nijednog problema. Međutim on je uvijek dizao ruku za rebalans proračuna kojim se onemogućavala gradnja vrtića u Zagrebu', kazala je gradska zastupnica HDZ-a Danira Bilić na konferenciji za novinare posvećenoj manjku mjesta u vrtićima

HDZ-ovci tvrde da je politika SDP-a suprotna populacijskoj politici na državnoj razini te da u Gradu postoje vrtićke grupe i s po 40 djece. Upitani da kažu u kojim je vrtićima takva situacija, odgovor nije ponuđen, već je rečeno da se o tome 'pisalo u medijima'.

Gradska opozicija tvrdi da bi u ovom trenutku bilo idealno da se gradski prostori po principu javno-privatnog partnerstva daju za korištenje vrtića.

'Treba realno sagledati situaciju u kojoj Grad nema novaca, a i vani su sve popularniji manji vrtići s manjim grupama', istaknula je Bilić i pozvala SDP da konačno počne nešto raditi po tom pitanju, a ne samo da se prepucava sa svojim gradonačelničkim kandidatom oko prevlasti u Holdingu.

Zbog stanja s vrtićima kao i općenito stanja u predškolskom odgoju Bilić je najavila da će zatražiti da se održi tematska sjednica o tom pitanju u Skupštini, a najavu gradonačelnika Milana Bandića o uvođenju participacija u vrtiće po socijalnom cenzusu nazivaju nedorađenim i nejasnim prijedlogom.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još