Hrvatska FIMI MEDIJA

Beuk izlazi pred suca istrage

Danas u 13 sati, član Uprave Hrvatskih šuma Darko Beuk koji je jučer uhićen u sklopu istrage slučaja Fimi medije, a zbog koje je već pritvorena šefica te marketinške tvrtke Nevenka Jurak, bit će priveden sucu istrage zagrebačkoga Županijskoga suda, javlja HRT

Iz MUP-ova priopćenja HRT iščitava da je Darko Beuk na poticaj Nevenke Jurak i zaposlenice Fimi medije Anite Lončar-Papeš počinio kažnjivo djelo zloporabe položaja i ovlasti.

Beukov odvjetnik Mate Matić izjavio je kako u ovom slučaju ne vidi ništa što bi bilo kompromitirajuće i što bi dovodilo do toga da se njegova branjenika i dalje zadržava izvan slobode.

'Očito naslućujem da se radi o nekakvim traženjima u magli i ne znam dokle će to doći i koliko će još žrtava biti da se nađe onaj koji se nemilice traži', rekao je Matić.

HRT podsjeća da USKOK i Državno odvjetništvo istražuju Hrvatske šume od studenoga prošle godine, a provjeravaju poslovanje tijekom 2005. i 2006. kada je na čelu te tvrtke bio Beuk, inače član Županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još