MINISTAR FUCHS:

'Razmotrit ćemo prijedlog o školovanju kod kuće'

07.09.2010 u 21:15

Bionic
Reading

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs večeras je u naselju Priko Vode u Solinu položio temeljni kamen za izgradnju nove školske športske dvorane, u što će, kako je rečeno, biti uloženo oko 28 milijuna kuna, a radovi bi trebali završiti za 18 mjeseci.

Odgovarajući na novinarska pitanja nakon svečanosti polaganja temeljca ministar Fuchs je kazao kako su u početku ove školske godine učeničke torbe u Hrvatskoj sigurno lakše nego prošle jer je donesen zakon o udžbenicima i smanjen broj naslova za 30 do 40 posto u usporedbi s prošlom godinom. Pritom je najavio da će se iduće godine stanje s udžbenicima još više popraviti jer će biti uvedeni novi udžbenički standardi.

Na upit može li se u Hrvatskoj uvesti školovanje kod kuće, ministar je kazao kako je vlada zaprimila takav prijedlog te da će on biti razmotren. "Vidjet ćemo je li takvo školovanje najbolje rješenje i što to znači. Također moramo vidjeti koliko je to na dobrobit djece, učitelja i obrazovanja te postoji li u Hrvatskoj osnova za to", kazao je ministar Fuchs.