Hrvatska MOKRO I SKLISKO

HAK poziva na opreznu vožnju zbog kiše

Kolnici su mokri i skliski u gotovo cijeloj zemlji, pa treba voziti opreznije, a vozače se upozorava i na opreznu vožnju zbog početka školske godine, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK)

Jak vjetar otežava promet na dionici autoceste A 6 Rijeka - Zagreb, od čvora Kikovica do tunela Tuhobić, pa vozači trebaju prilagoditi brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavati sigurnosni razmak između vozila.

Na početku školske godine HAK upozorava roditelje, djecu i vozače, pa tako savjetuje roditeljima da prvih dana prate djecu u školu i putem ih upozore na opasna mjesta budući da djeca uče od roditelja koji pak vlastitim primjerom utječu na kasnije samostalno dječje ponašanje u prometu.

Djecu HAK upućuje na to da hodaju pločnikom ili lijevom stranom kolnika, a ako su u grupi da hodaju u koloni - jedan iza drugoga.

Vozače se upozorava da je brzina kretanja vozila u zoni škola uvijek ograničena na 40 kilometara na sat, kao i da se zaustave ispred pješačkoga prijelaza i daju djeci znak rukom da sigurno prijeđu cestu.

HAK izvješćuje da će se i ove godine u 22 grada diljem Hrvatske održati njihova tradicionalna akcija 'Sigurno i vješto u prometu' koju već 42 godine zaredom organiziraju u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova (MUP).

Ističe se da je to prilika kako bi podsjetili sve, a posebice vozače, na tisuće mališana koji svakoga dana odlaze i vraćaju se iz škole i na prometnicama se izlažu opasnostima koje vrebaju u prometu. HAK zato poručuje da treba učiniti sve da njihovo putovanje bilo što sigurnije.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još