Hrvatska JOSIPOVIĆ O ZOR-U

'Treba slušati građane, to je test demokracije

Komentirajući povlačenje prijedloga izmjena Zakona o radu (ZOR) iz saborske procedure, predsjednik Josipović rekao je da se ne smije zanemarivati volja građana.

Komentirajući povlačenje prijedloga izmjena Zakona o radu (ZOR) iz saborske procedure, predsjednik Josipović rekao je da se ne smije zanemarivati volja građana.

"Sada je na svima nama da razmislimo kako u najboljoj mjeri ostvariti ono što očito građani pokazuju da žele i tu će Vlada RH, oporba i sindikati imati vrlo važan test demokracije", izjavio je predsjednik na Radiju Dubrovnik.

Komentirajući završnicu suđenja generalima u Haagu, rekao je da treba pričekati presudu, te da se "divi" onima koji se usude davati prognoze, pogotovo zna li se da je veliki dio rasprava bio zatvoren za javnost.

Naravno, željeli bismo da obrane uspiju u svojim namjerama, ali moramo znati da je na nekim područjima bilo zločina i s naše strane, te da, kao što se to događa i pred našim sudovima, treba vidjeti tko je za to odgovoran, istaknuo je Josipović gostujući na Radiju Dubrovnik, a što prenosi i Hrvatski radio.

Na pitanje hoće li u slučaju da generali budu osuđeni on kao predsjednik postupiti prema njima jednako kao prema Branimiru Glavašu, Josipović je odgovorio potvrdno.

"Zakon je zakon, ako ćemo ga selektivno provoditi, onda to nije dobro", rekao je. Dodao je da treba pričekati odluku suda, jer je jedino sud taj koji može utvrditi je li se netko ogriješio o norme međunarodnoga prava ili nije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još